Äppelmust

Välkommen till Systertorp

Äppelmust

 

Under alla år vi har ägt gården visste vi inte vad vi skulle använda all frukt till.

I början fick djuren äta upp all frukt. Idag så blir det en riktigt god äppelmust av alla sorter som vi har på träden.

 

Vi börjar alltid i slutet av september att göra äppelmust och försöker att göra två olika sortes must.

 

En must på enbart Gravenstein ger en stark och tydlig äppelsmak.

 

En must med blandning av olika äppelsorter för att minska styrkan och får då en must med mer mjukhet i smaken.

 

Man kan med fördel späda ut musten med vatten för att få en god måltidsdryck.

 

Musten pastöriseras och förpackas i bag in box. Den lufttäta förvaringen och pastöriseringen gör att musten har en hållbarhetstid på upp till ett år. I den färdiga musten finns inga tillsatser.

 

Då träden börjar blir till åren började vi 2016 att återplantera delar av äppelodlingen.